Oosterduinen kan brandveiligheid aanpakken dankzij flink subsidie

De Oosterduinen in Norg heeft een subsidie van € 65.300,- om de brandveiligheid, bereikbaarheid en vindbaarheid door hulpdiensten op orde te brengen, ontvangen.

Voor de bestuursleden Albert Koele en Wim Koster werken al aan de voorbereidingen van het brandveiligheidsproject vanaf 2015, samen met gemeente en brandweer. Achttien vrijwilligers van de vereniging zijn in mei 2019 begonnen met nadenken over de uitvoering. En dankzij de subsidietoezegging kan de uitvoering nu ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.

De toegezegde subsidie van ruim € 65.000,- bedraagt ongeveer de helft van de totale kosten. De andere helft moet opgebracht worden door de huiseigenaren: ongeveer € 150,- per huis. „Het mooie nieuws voor eigenaars is dat het bestuur met de gemeente heeft kunnen afspreken dat de huiseigenaren hun bijdrage in de vorm van menskracht mogen leveren. Wat in de praktijk betekent dat de Oosterduiners ook zelf de handen uit de mouwen moet steken in het realiseren van de gezamenlijke brandveiligheid”, aldus het bestuur.

Het plan bestaat uit twee hoofdonderdelen. Allereerst het bevorderen van veilig gedrag en een veilige inrichting van bospercelen. Daarnaast gaat het om het verbeteren van de bereikbaarheid en vindbaarheid ten behoeve van hulpdiensten.

Op 20 september komen de vrijwilligers ’s avonds weer bijeen in de Brinkhof. Aanmelden voor de uitvoering kan via bestuur@oosterduinen.nl.