Versterking in Huis ter Heide

Harrie Willems

Harrie woont sinds kort in Zutphen en is al veertig jaar beeldenmaker. Hij is opgeleid als industrieel vormgever. ‘Less is more’ is een belangrijke leidraad in zijn beeldtaal, de basis hiervan werd gelegd tijdens zijn jeugd in de schraalheid van de veenkoloniën van 2 Exloërmond. Uit zijn werk spreekt een grote betrokkenheid bij de natuur. Zijn beelden bewegen zich tussen figuratie en abstractie. Waar Harrie voorheen veel in hout en steen werkte, is het nu hoofdzakelijk brons. Bijenwas, het basismateriaal voor een bronzen beeld, biedt hem veel meer mogelijkheden tot vormgeven. Hij giet zelf zijn beelden, en werkt ze af met veel aandacht voor patina en textuur. Zijn werk is regelmatig te zien bij exposities in het hele land.

Femke Postma

Femke woont in Werkhoven in de provincie Utrecht. Het eindresultaat van een sieraad en de weg daarheen wordt door Femke gezien als het in elkaar verweven, organische wandelgangen, waar je soms ver vooruit kunt zien, maar vaak genoeg ook niet weet hoe het eindproduct eruit gaat komen. Op deze manier komen de meeste van haar ontwerpen tot stand. Ze probeert kritisch te kijken naar het uiterlijk, maar ook naar het draagcomfort en de structurele integriteit van het sieraad. Femke gelooft dat een sieraad een persoon moet complementeren. Qua kleur, uitstraling en vorm moet er een klik zijn. Een sieraad mag best de show stelen, als de drager dat ook doet.

Leo Stravers

Leo, uit Almere-Buiten, is al vanaf zijn tiende levensjaar gepassioneerd geraakt door glas, onder andere door het glas in lood in kerken en gebouwen De speciale werking van het licht op glas en de daardoor ontstane kleurnuances inspireerde hem om wat kleine creatieve objecten te maken onder anderen in wandlampjes. Na zijn vervroegde pensionering is hij gestart met het maken van glasfusing objecten, zowel staand als hangend.

Alesja Konchyts

Alesja is geboren in Belarus (1976) en woont nu in Roden. Ze heeft de Kunststudie in Duitsland op de Wiesbadener Freie Kunstschule (WFK) gevolgd. Zowel abstract als figuratief werken ligt haar zeer aan het hart. Meestal werkt ze met olieverf en paletmes, maar ook met waterverf, potlood en inkt op papier. Ze heeft de technieken intensief bestudeerd en haar eigen stijl en techniek ontwikkeld. Het speciale aan haar schilderijen is de kleurdiversiteit en kleurintensiviteit. Een leeg doek is voor Alesja iets dat in alles kan veranderen. Een bron van inspiratie is het leven en haar diversiteit. De ideeën voor nieuwe motieven verschijnen vaak in de Drentse natuur.

Iedereen is op zondag 1 september om 14.00 uur van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe tentoonstelling feestelijk in te luiden.