Wethouder opent natuurbegraafplaats De Velden

Wethouder Henk Kosters opent op donderdag 29 augustus om 16.30 uur Natuurbegraafplaats De Velden.

De dodenakker is 7 hectare groot en onderscheidt zich op bijzondere wijze, doordat het onderdeel uitmaakt van een oud landgoed dat nog door de oorspronkelijke familie, Tonckens, wordt beheerd.

Achter het oude landhuis komen bosgraven en veldgraven en een deel krijgt een parkaanleg. Er komen veertig parkeerplaatsen. Er wordt niet gebouwd. De begraafplaats sluit aan op een bosgebied met oeroude grafheuvels ten oosten van de Asserstraat in Zuidvelde.

Wethouder Henk Kosters: „Een natuurbegraafplaats in Noordenveld en wel in het Tonckensbos in Westervelde. Voor de realisatie moest eerst een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld, maar hierdoor is het mogelijk dat de natuurbegraafplaats op een historische plek ligt. Het is een bijzondere invulling van het eeuwenoude landgoed, voor zowel de eigenaren als de nabestaanden van de overledenen.”

De begraafplaats bevindt zich tussen Westervelde en Zuidvelde en is te bereiken via het Tonckensstraatje, een zijweg van de Asserstraat ter hoogte van nummer 75 in Zuidvelde.