Kinderspelweek van start

RODEN Maar liefst 125 kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn deze week dagelijks te vinden op het terrein van de scouts in het Mensinghebos. Ze hebben op maandag al hutten gebouwd naast het clubgebouw en ravotten hele dagen in het bos.

De Kinderspelweek die traditiegetrouw in de laatste week van de vakantie wordt gehouden is in volle gang. Dinsdag deden de kinderen een bosspel waarbij allerlei letters verzameld moesten worden. Het thema van de spelweek is ‘Fout feest’. Dat is ook goed te zien aan de spelbegeleiders: deze vrijwilligers lopen rond met kleurrijke pruiken en in felgekleurde pakken.

Het is dit jaar de veertigste keer dat de spelweek wordt georganiseerd. Daarom was er voor de zomer een reünie van alle vrijwilligers die de afgelopen jaren hebben geholpen om de week tot een succes te maken.

Het bedrijfsleven in Roden steunt de spelweek van harte. Dit jaar zijn de vrijwilligers van de spelweek bijvoorbeeld extra mobiel dankzij een super mooie 'Opel Combo' gesponsord door Liewes Roden, Domino en de Jumbo.