Roden viert einde van de vakantie met muziek

RODEN Richard van Twiller (alias Richard Grand) is gepokt en gemazeld in de showbizz. In een strak blauw pak loopt hij over de parkeerplaats achter De Pompstee en Onder de Linden. Hij heeft zojuist zijn eerste optreden achter de rug op Roden Live, het einde-van-de-vakantie-feestje dat ze hebben aangericht bij Onder de Linden en de Pompstee.

Een hele zondagmiddag muziek. Van Twiller (alias Grand) ziet de betrekkelijkheid van het bestaan in de showbizz zelf als geen ander. ,,Geloof me, twee uur geleden liep ik nog in joggingpak en op gele schoenen.” Van Twiller (alias Grand) houdt van Roden en Roden houdt van hem. Al vroeg in de middag gaan de handjes in de lucht als de zanger van het gekwelde levenslied zijn gouden strot laat horen.

Roden Live is een alternatief voor de afgeblazen NL Zomertour. Saaie boel, het einde van de bouwvak, zonder een feestje, vonden ze bij Onder de Linden en De Pompstee. En dus sloegen de horeca-ondernemers aan De Brink de handen ineen: veegden ze de parkeerplaats achter beide tenten aan en zetten een podium neer. Toch nog een feestje om het einde van de bouwvak te vieren!

Maar hoe zit het nou met Van Twillert (alias Grand)?. De symphatieke volkszanger legt uit: ,,Kijk, ik treed steeds mee op in het buitenland. In casino’s enzo. En ‘Van Twiller’... Dat bekt gewoon niet lekker in het Engels. Vandaar Richard Grand.”

Maar zal hij dan niet snel te groot (Grand) worden voor Roden? ,,Nee hoor! Met Rodermarkt ben ik er weer!”

Door Bram Hulzebos