Eigenaren Peizer Hopbel nemen Café Boonstra over

Café Boonstra in Peize krijgt nieuwe eigenaren. Karst en Yvonne Boonstra geven het stokje in januari over aan het ondernemerstrio dat sinds 2014 ook de Peizer Hopbel bestiert.

Met deze overname blijft de familie Boonstra nauw betrokken bij het café waarin zij al meer dan 50 jaar achter de toog staat. Dochter Sandra Jansen-Boonstra is namelijk één van de drie eigenaren van de Peizer Hopbel, aan de overkant van de Hoofdstraat gelegen.

‘Hopbel loopt goed’

Samen met Ate van der Veen en Frits Franke blies Boonstra vijf jaar geleden nieuw leven in de Hopbel. In eerste instantie vooral om het café te behouden voor het dorp, maar inmiddels gaan de zaken goed volgens Franke. „We zouden het naast onze andere banen doen, maar inmiddels heb ik die van mij opgezegd. We maken een mooie ontwikkeling door met de Hopbel, mensen weten ons te vinden. Bovendien gunt men het ons ook, dat is belangrijk in horecaland.”

De overname van het tegenovergelegen Café Boonstra is volgens Franke een logische stap, aangezien de band tussen de gelegenheden nu al sterk is. „Sandra is hun dochter en ik ben er op mijn veertiende ook begonnen. Karst en Yvonne wilden het al langer kwijt, maar alleen aan ons. Het duurt even voor je dat allemaal netjes regelt, maar dat is nu gelukt. En het mooie is dat Karst gewoon als kok door blijft werken.”

Bed & Breakfast

De bedoeling is dat Café Boonstra in eerste instantie blijft zoals het nu is. „Met hier en daar wat kleine aanpassingen, bijvoorbeeld aan het interieur en de menukaart. Verder wordt het restaurant wat groter en zijn we bezig een bed & breakfast op te zetten. Daarvoor zijn we nu in gesprek met de gemeente. Die zijn tot nu toe zeer positief over onze plannen.”

Bang dat ze met de overname hun eigen glazen ingooien voor de Hopbel is Franke niet. „Boonstra en de Hopbel blijven twee aparte concepten, zoals ze dat nu ook zijn. De één een eetcafé en de ander een dinercafé met goede wijnen. We willen niet twee dezelfde eetgelegenheden tegenover elkaar creëren.”

Pannenkoekenboerderij

Het ondernemerstrio opent deze maand samen met twee compagnons overigens ook een pannenkoekenboerderij met speeltuin aan de Groningerweg 50, in het pand waar eerder Perzisch Restaurant Arash gevestigd was. „Die gaat ‘t Oude Tolhuis heten. We willen 23 augustus open, maar we zijn nog een beetje afhankelijk van leveranciers, die veelal met vakantie zijn. Hopelijk gaan we het redden.”