Puzzel mee vanuit de luie stoel

GRONINGEN Toe aan een uitdaging? Dan is er een leuke vakantieklus. Ga online meepuzzelen met het Maak Geschiedenisproject Het beeld van Groningen.

Kies een onderwerp dat u aanspreekt en beschrijf foto’s uit de jaren 60 en 70. Waar en wanneer zijn de foto’s gemaakt en wat is er precies op te zien? Dit kan zowel thuis als op de camping en bij de Groninger Archieven.

Binnen Het beeld van Groningen helpt u mee reportages van Persfotobureau D. van der Veen te beschrijven. Het bureau fotografeerde in de jaren 60 en 70 in stad en provincie Groningen. De foto’s werden onder andere geleverd aan het Nieuwsblad van het Noorden, De Gezinsbode en landelijke kranten. Met name in het Nieuwsblad zijn via de online krantenbank Delpher regelmatig foto’s terug te vinden. Met behulp van deze en andere informatie maakt u een reportagebeschrijving. Alle beschreven reportages worden straks bijgeplaatst op de Beeldbank Groningen. Samen brengen we zo de jaren 60 en 70 in Groningen in beeld.

Liefhebbers gezocht

Voor een aantal categorieën uit de collectie van het persfotobureau zoeken de Groninger Archieven liefhebbers. Het gaat bijvoorbeeld om sport, waaronder voetbal, grasbaanraces, basketbal en paardensport. Maar ook voor de categorie Groningen (stad) en TTD. De laatste is een afkorting van Tussen Twee Driften, het personeelsblad van het Nieuwsblad van het Noorden. Wellicht is er een oud-medewerker die zin heeft om deze foto’s van beschrijving te voorzien.

Samen aan de slag

Vindt u het leuk om samen te puzzelen en te beschrijven? Van 19 juli tot en met 23 augustus bent u iedere vrijdagochtend van harte welkom in de studiezaal van de Groninger Archieven. Tijdens deze ochtenden kunnen medewerkers uw vragen beantwoorden of u op gang helpen met het maken van een reportagebeschrijving. Daarnaast is er gelegenheid om samen koffie te drinken en andere deelnemers te ontmoeten. Ook organiseren we een aantal workshops, zoals Kijk de kunst af: Fotoreportages beschrijven, Zoeken in Delpher en Locatie achterhalen.

Meer informatie op www.groningerarchieven.nl.