Een zomer vol kinderactiviteiten bij het Gevangenismuseum

Wondere Wouter, Verboden & Verstopt, Zakkenrollen met een knipoog, Gevangenisboef Lange Leo: de hele zomervakantie vinden er elke woensdag extra (gratis) kinderactiviteiten plaats in het Gevangenis museum. Met muziek, theater, spelen en speuren. Een spannende zomer voor het hele gezin.

Verboden en verstopt: Er zijn veel spullen die gevangenen niet mogen hebben in hun cel. Toch komen er soms verboden voorwerpen de gevangenis in. Die worden dan goed verstopt. Op verschillende plaatsen in het Gevangenismuseum zijn nu ook verboden voorwerpen verstopt. Superspeurneuzen krijgen een lekkere verrassing als ze alle contrabande gevonden hebben met deze nieuwe, digitale speurtocht. Elke woensdag tussen 11.00 en 16.00 uur

Koude cel

Lange Leo: Gevangenisboef Lange Leo zit al een hele tijd opgesloten in Veenhuizen. Een koude cel, op water en brood, ach hij heeft zo’n spijt.. Daarom mag hij af en toe wat spelen en muziek maken met de kinderen in het Gevangenismuseum. Met zijn praatjes en accordeon kun je hem niet missen. Woensdag 31 juli en 14 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur

Zakkenrollerij

Zakkenrollen met een knipoog: Wie altijd al alles wilde weten over de zakkenrollerij kan nu zijn kans grijpen, want Fabela-Rozo geeft een voorstelling over alle mogelijkheden van deze kunst, door de eeuwen heen. Een snelle, muzikale en interactieve reis en wie weet, leert men er nog iets nuttigs.. Woensdag 7 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur.

Kleine boefjes

Wouter van der Wal zingt en speelt met zijn gitaar een muziekvoorstelling met fantasierijke nummers. Speciaal voor kleine boefjes (en hun ouders). Stuk voor stuk mooie verhaaltjes en wereldjes op zichzelf. Bezoekers kunnen in zijn wereld stappen, meezingen en zich verwonderen. Woensdag 17 en 24 juli en 21 augustus.