Kinderen uit Tsjernobyl met Lionscub Roden-Noordenveld naar Wildlands

RODEN - Lionsclub Roden-Noordenveld is met kinderen uit Tsjernobyl naar de dierentuin Wildlands in Emmen geweest.

Het is negen uur als de jeugd vertrekt. De kinderen komen uit Wit-Rusland (Tsjernobyl is net over de grens van Oekraïne) en zijn via de stichting Oost-West Contacten een maand lang te gast bij gezinnen in de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier.

Deze dag naar Adventure Zoo Wildlands in Emmen wordt jaarlijks aangeboden door de Lionsclub Roden-Noordenveld. In de auto’s praten de kinderen met elkaar. Maar niet met de bestuurder. Ze pakken wel heel vlug Nederlandse woordjes op, maar Nederlands blijft moeilijk. Een enkeling kent een beetje Engels.

Gelukkig zijn er vertaalapps waardoor er toch een beetje contact mogelijk is en anders tolken de begeleiders, die erg goed Engels spreken. In de dierentuin vermaken ze zich zonder moeite een hele dag. Het uitje naar WildLands is nog steeds een van de hoogtepunten van hun bezoek. Rond vijven worden ze naar Park “De Drentse Vennen” in Een gebracht waar ze nog na kunnen genieten tijdens een geweldige barbecue.

De Lionsclub Roden-Noordenveld wordt hierbij geholpen door diverse bedrijven. De kantine van het park wordt gratis ter beschikking gesteld, het vlees voor de barbecue wordt tegen een vriendenprijs geleverd door slagerij Nederhoed, een gift van 500 euro komt van ROE-Visual en de goodie-bags zijn mooi gevuld. Na het ijsje worden er nog een paar groepsfoto’s gemaakt en is ook deze stralende dag weer voorbij. Weer terug naar het vertrekpunt waar hun gastouders al op ze wachten.