Koffieproeverij in samenwerking met Koffielust

NORG Molenduinbad Norg heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Op het gebied van energiegebruik werd al heel veel gedaan. Er is de afgelopen jaren fors bespaard op energie.

Op elektriciteit is het verbruik gedaald met zo’n 35%, het gasverbruik is ook substantieel gedaald met zo’n 15%. Het komende jaar staat verdere verduurzaming in de planning, om het uiteindelijke doel te behalen: Gasloos worden.

Nu is ook gekozen voor het verduurzamen van de horeca. In 2019 wordt het plan gefaseerd uitgerold: plastic (o.a. verpakkingsmaterialen) moet worden vervangen door duurzame materialen, afval moet (nog) beter worden gescheiden en ook het productaanbod moet duurzaam en lokaal worden ingekocht.

Sinds kort wordt bij Molenduinbad al eerlijke en duurzame koffie ingekocht bij Koffielust. Koffielust is een koffiebranderij met proeflokaal in Veenhuizen. Ze leveren heerlijke vers en lokaal gebrande koffie. Het bedrijf kenmerkt zich door de hoge kwaliteit die geleverd wordt, uitstekende service en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat laatste uit zich onder andere doordat de koffie gebrand wordt mede door de inzet van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt.

Om de samenwerking een goede start te geven en om alle bezoekers kennis te laten maken met de koffie van Koffielust, organiseren we samen met Koffielust op woensdagmiddag 26 Juni een koffieproeverij.

Mark ter Maat van Koffielust zet vanaf 14.00 uur bij op ons voorterrein zijn Fiat 500L met espressomachine neer om voor alle belangstellenden een heerlijk kopje verse koffie te bereiden. U bent van harte welkom om een kopje koffie te komen te proeven!