Johnny Cashtribute in oude bajes Veenhuizen

Johnny Cash nam ruim 50 jaar geleden zijn legendarische live-album At Folsom Prison op in deze gevangenis in Californië. Op 6 juli speelt DEF Americans de nummers in de voormalige gevangenis de Rode Pannen in Veenhuizen.

Er zijn deze avond geen gevangenen bij het concert binnen de hekken van de Rode Pannen, dat deel uitmaakt van het Gevangenis Museum in Veenhuizen.

Het concert is op het grasveld van de oude gevangenis en volgens Cobie Luiting van het museum is er plaats voor 900 bezoekers. De kaartjes vliegen deur uit, aldus Luiting.

DEF Americans is de Nederlandse Johnny Cash tributeband. Het is voor de bandleden een lang gekoesterde wens op te treden in een gevangenis.

Hoewel in de Rode Pannen geen gevangenen meer verblijven, is de plek wel bijzonder, aldus zanger Elco Weitering. ,,De locatie past bij het verhaal dat wij vertellen."

DEF Americans speelt in Veenhuizen twee sets van de live-albums die ' een halve eeuw geleden opnam in de gevangenissen van Folsum and San Quentin. Ook speelt de band andere nummer van Cash.

Cellencomplex open

Tickets kosten 25 euro en zijn verkrijgbaar op de website www.cashveenhuizen.nl. Het concert begint om 20 uur. Het cellencomplex van de Rode Pannen is tijdens het concert toegankelijk.