Noordenvelders praten over duurzaamheid

RODEN De gemeente Noordenveld houdt op 27 juni een bijeenkomst over duurzaamheid. Op deze inspiratiebijeenkomst staan vragen centraal als: Wat is dat eigenlijk, duurzaam? Hoe houden we Noordenveld leefbaar voor ons en onze kinderen? Wat kunnen inwoners daarin zelf doen? En wat verwachten zij van de gemeente?

De gemeente nodigt inwoners uit om op 27 juni naar de Health Hub in Roden te komen voor inspiratie en om mee te denken over energie van de toekomst en andere vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Gastspreker Hilda Feenstra, schrijfster van het boek Duurzaam zijn moet je Durven, deelt kennis, inspiratie en heldere voorbeelden met ons om thuis, in de buurt en op het werk stappen te zetten op weg naar een duurzame toekomst.

Verder gaat de gemeente met inwoners in gesprek. Over hoe we samen Noordenveld duurzamer maken. Mensen krijgen alle ruimte om ideeën en suggesties te delen. Eén van de onderwerpen is energie. In de toekomst moet ook Noordenveld op andere manieren energie opwekken en hoort graag de mening van inwoners hierover. In een eerste verkenning wordt met inwoners stil gestaan bij: waar dat zou kunnen? Op daken of ook in het landschap? Met zon of ook met wind? Aanmelden kan per mail: duurzaam@noordenveld.nl