Glaskunstenaar Norg scoort bij portretprijs

NORG Glaskunstenaar Linda van Huffelen uit Norg heeft meegedaan met de prestigieuze wedstrijd De Nederlandse Portretprijs. Deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel meer aandacht te krijgen voor deze specifieke kunstvorm.

Linda van Huffelen heeft een portret in glas ingediend en heeft daarmee hoge ogen gescoord. In totaal waren er 1258 aanmeldingen voor deze wedstrijd. “De kwaliteit van de ingediende werken is heel hoog”, vertelt Linda. “Het was dus al een hele eer om uitgenodigd te worden voor de tweede ronde. “

Deze tweede ronde bestond uit een jurering van de beste 120 werken in Slot Zeist op 3 juni jongstleden. In drie ronden werd het aantal werken van de 120 van de longlist terug gebracht naar de 50 van de short list. “De shortlist heb ik net niet gehaald” vertelt Linda.

“Ik ben ergens tussen plek 70 en 90 geëindigd, dus bij de beste 7%. Gezien het niveau van inzendingen is dat beslist een grote eer. En het is goed om te laten zien dat portretten ook in een ongebruikelijk materiaal als glas kunnen worden gemaakt. Ik ga zeker nieuwe portretten in glas maken, dus misschien doe ik over twee jaar wel weer mee.”