Grootste LEGO-spektakel in het Noorden

REGIO Zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt voor de tweede keer ‘Festijn met bouwsteentjes’ gehouden in het LEGiO-museum te Grootegast.

Drie jaar geleden kwamen de leden van De LEGO-bouwclub ‘De Bouwsteen’ ook al naar Grootegast. Aangezien het museum toen over minder ruimte beschikte, werd het evenement voornamelijk in een tent op het parkeerterrein gehouden. Nu het LEGiO-museum over meer ruimte beschikt kunnen de LEGO-hobbybouwers hun geweldige eigen creaties nu in het voormalige hoofdkantoor van LEGO Nederland tonen aan het publiek.

Het aanbod is heel divers. Sommige bouwers bouwen beelden, anderen grote technisch LEGO modellen of ze bouwen bestaanden gebouwen in LEGO na. Bouwers kunnen zelf op de beurs terecht. Voor de kinderen zijn er verder nog bouwwedstrijden met natuurlijk echte LEGO-prijzen en ook diverse andere activiteiten.

Beide dagen is de beurs geopend van 10 tot 17 uur en de entree is 6,50 euro. Met hetzelfde entreekaartje kan ook nog eens de rest van het Museumplein bezichtigd worden, zoals het LEGiO-museum, waar o.a. LEGO te zien is vanaf de jaren dertig tot nu en waar een grote modelstad staat, waar Noord Nederland in LEGO is nagebouwd. Ook maakt het Victory-museum 1940-1945, met een omvangrijke collecties materiaal uit de Tweede Wereldoorlog en de Museumdrukkerij, met een fraaie industriële collectie, deel uit van het Museumplein.