Cannabis bij Leefstijlkompaz

PEIZE De maandelijkse Leefstijlkompaz lezing in de Peizer Hopbel, is deze maand op dinsdag 18 juni en wordt verzorgd door Lisette Wijnkoop.

Het onderwerp waarover ze spreekt is Cannabis, en dan met name de medicinale werking en alles er om heen. Cannabis, of hennep, is een oeroud gewas dat helaas de afgelopen eeuw een negatief imago heeft gekregen. Gelukkig wordt de laatste jaren de heilzame werking van cannabis weer ingezien. In Nederland mag medicinale cannabis al meer dan vijftien jaar door artsen worden voorgeschreven. Daarnaast zijn veel patiënten zelf cannabisolie gaan maken, omdat ze merken dat ze daar baat bij hebben.

In korte tijd is ook CBD-olie een heel populair product geworden, dat gewoon bij de drogist te koop is. Het wordt voor van alles gebruikt: van slaapproblemen tot zenuwpijnen. Dat lijkt vreemd en onwaarschijnlijk, maar de speciale stofjes uit cannabis in de cannabisolie hebben een bijzonder effect: ze grijpen in op een belangrijk regulerend systeem in ons lichaam.

Internet

Op internet is veel informatie te vinden over de eigenschappen van deze bijzondere plant. Maar hoe beoordeel je of al die informatie klopt? Als voorzitter van het Wetenschappelijk Informatiecentrum Cannabis kan Lisette deze vraag heel goed beantwoorden.

Lisette Wijnkoop is opgeleid tot regulier apotheker, maar heeft zich altijd al meer aangetrokken gevoeld tot alternatieve en natuurlijke geneeswijzen. Sinds twaalf jaar is ze intensief betrokken bij het geven van informatie over cannabis. De laatste vier jaar doet ze dat als onafhankelijk deskundige.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Aanmelden (graag) kan via info@leefstijlkompaz.nl of 06-21561743. De entree is 10 euro en daarbij is een exemplaar van het maandblad Spiegelbeeld inbegrepen.