Norg in de ban van Worteldagen

NORG Met een zorgelijke blik naar de zwaar bewolke hemel en naar Buienradar, ging vrijdag het kleinschalig festival Worteldagen van start.

Het evenement rond de pinksterdagen kende jarenlang prachtig weer, en ook nu bleef het tijdens de opening droog. Bij Kunsterf, de monumentale boerderij aan de Brinkstraat, sprak voorzitter Sietze de Jong van de Kop van Drenthe het openingswoord, ook aan de buitenlandse studenten. Hij prees het initiatief, wees op het belang voor onder meer de plaatselijke middenstand en zette de initiatiefnemers Ina en Rob Reynders in het zonnetje...

Festival Worteldagen, kleinschalig beeldend locatietheater, staat dit jaar in het teken van “Vreemde gezichten”. Voor de 14de keer wordt het festival gehouden, t/m 10 juni. Kinderen van obs De Hekakker zorgden voor een kunstobject en een openingsact die inging op het thema “Vreemde gezichten”.

Dit unieke festival wordt ‘gemaakt’ door studenten van verschillende kunstacademies uit heel Nederland. Twee weken lang krijgen studenten de tijd om een performance van tien minuten te creëren, geïnspireerd op hun locatie. Ze laten mooie, gekke en ontroerende performances die uitgevoerd worden op bijzondere en intieme locaties in het esdorpenlandschap van Norg.

Routes

Er zijn diverse routes, waarin drie tot vier performances te zien zijn. Onder begeleiding van een gids wordt een wandel- of fietsroute van ongeveer een uur gemaakt die start en eindigt op het festivalterrein bij Kunsterf.

De speeltijden zaterdag 8 en zondag 9 juni 13.00 uur - 17.00 uur en 19.00 uur - 21.00 uur en maandag 10 juni 13.00 uur - 17.00 uur (elke tien minuten gaat er een route van start). Reserveren (aanbevolen) kan vanaf 31 mei via reserveren@worteldagen.nl of bel 0616073347. De kassa is tijdens het festival open vanaf 12.00 uur. Prijs: 5 euro volwassenen, 3,50 euro kinderen tot 12 jaar. Adres: Kunsterf Norg, Brinkstraat 1 in Norg.

De deelnemende studenten zijn van Groningen: Hanze Hogeschool Academie Minerva, Time Based Design, Prins Claus Conservatorium; Utrecht: HKU, Interactive Performing Design; Leeuwarden: Hanze Hogeschool Academie Minerva, Academie voor Popcultuur; Zwolle: Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ. Foto’s Germ Geersing.