Grote schade door storm in Noordenveld

RODEN In de nacht van 4 op 5 juni trok een grote storm over delen van Roden en omgeving die grote schade heeft veroorzaakt.

Vanaf middernacht waren de brandweerposten uit Peize, Norg, Roden en Leek, hoveniersbedrijven, loonbedrijven en de gemeente al bezig met het opruimen van de grootste schade. De hoofdwegen en de wegen waarbij acuut gevaar is worden in verband met de veiligheid eerst vrijgemaakt. Alle gemeentelijke bomen worden opgeruimd, maar niet alles kan in één keer.

Wegen afgesloten

In verband met gaslekkages en onveilige situaties zijn de J.P. Santeeweg in Nietap, Turfweg in Leutingewolde, Hullenweg, Leeksterweg en Padkamp in Roden afgesloten (dan wel geweest). Bij een aantal wegen zijn nog steeds gevaarlijk situaties in verband met loshangende takken, blijf hiervoor alert.

Alle meldingen van omgevallen bomen, schade aan auto’s, woningen et cetera kunnen via de link www.gemeentenoordenveld.nl/stormschade doorgegeven worden. Zelf niet gaan slepen, maar melding maken. Alle meldingen worden opgepakt en afgehandeld. Op www.gemeentenoordenveld.nl volgen updates over de stormschade.