Boskma wint titel Schaakclub Roden

RODEN De laatste schaakavond van Schaakclub Roden in dit seizoen was nog niet halverwege of er klonk een luid applaus op.

Lieuwe Boskma had op overtuigende wijze met de witte stukken Jeppe Teensma verslagen en deelde zijn clubgenoten in de vreugde door ieder een consumptie aan te bieden. Een verdiend kampioenschap na zijn achtste overwinning op rij. Ondertussen zat Ruurd Kunnen in een voordelige, maar moeilijke stelling nog te zwoegen tegen Tom Visser. Met de wetenschap geen kampioen meer te kunnen worden accepteerde Kunnen een remisevoorstel van zijn tegenstander.

Het was de avond van de beslissingen. De strijd om wie zich de beste speler van de B-poule mocht noemen bleef tot het laatste moment erg spannend. Er waren nog vier kanshebbers over namelijk: Ale Bakker, Arnold Meijster, Jeppe Teensma en Arend van der Burgh die elkaar dicht op de hielen zaten. Omdat Teensma ten onder ging tegen Boskma had Bakker aan een remise tegen naaste concurrent Arend van der Burgh voldoende om zich de beste speler van het B-klassement te noemen.

C-poule

In de C-poule lag dat heel anders. Met een negende plaats bleef Peter Slaman de als veertiende geëindigde Jan Duisterwinkel ruim voor. Er heerste een haast uitbundige sfeer op deze laatste clubavond. Er werd aan niet minder dan 14 borden gespeeld, een record.

De sfeer op de club is mede zo goed doordat Schaakclub Roden gebruik kan maken van de Scheepstraschool, een unieke plek voor schaakwedstrijden en jaarlijkse Ot & Sien schaaktoernooi een passend onderkomen heeft gevonden. Dat dit mogelijk is, is te danken aan de goede samenwerking van de schaakclub met Cosis en WIN en de steun van de gemeente Noordenveld.