Fons van Hamond wint zesde Ot&Sien toernooi

RODEN Na zijn overwinningen in 2015 en 2017, won Fons van Hamond deze keer zeer overtuigend de hoofdprijs in het zesde Ot & Sien rapid schaaktoernooi met de maximale score van 7 punten uit 7 partijen.

Alle eventuele kanshebbers zoals: Johan Zwanepol, Lieuwe Boskma en Ruurd Kunnen van Schaakclub Roden, moesten in deze volgorde het hoofd buigen voor een ontketende van Hamond. In de voorlaatste ronde wist hij ook de verrassend sterk en zeer snel spelende Tijmen Hofstra te verslaan die op dat moment een half punt minder had.

Hofstra werd verdiend tweede met 51⁄2 punt uit 7 partijen en Tom Visser derde met een gelijk aantal punten. Verrassend was de vijfde plaats van Theo Wolthekker die met zijn gedurfd spel toch 5 tegenstanders wist te verslaan.

De beste prestatie van de jeugdspelers wed geleverd door Arjan de Vries die voor het eerst aan een toernooi mee deed. Hij wist het zijn geroutineerde tegenstanders knap lastig te maken en eindigde met 4 punten op een zeer verdienstelijke 14e plaats.

De prijs, een prachtige fotocompositie van Ale Bakker ging terecht naar de sterkste speler van de dag, Fons van Hamond. Arend van der Burgh meldde in zijn slotwoordje namens de toernooi organisatie dat het weer een heel geslaagd toernooi was geweest waar een dag gezellig schaken op de eerste plaats stond. Hier waren alle deelnemers het mee eens.

Van links naar rechts: Tijmen Hofstra, Jan van Os, Fons van Hamond, Theo Wolthekker en Tom Visser.

Foto:

Ale

Bakker.