Judoclub Chi-Do zoekt meisjes

RODEN Jeugd van 13 tot 22 jaar traint elke woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur traint bij de Roder judovereniging Chi-Do.

Deze groep bestaat uit jongens en meisjes. Marrit Dijkstra en Else Roffel, twee enthousiaste judomeisjes, willen er graag wat dames bij. Ze beleven veel plezier aan de training en kunnen er goed hun energie in kwijt. In plaats van voor de TV of op de mobiele telefoon zijn ze anderhalf uur heerlijk aan het trainen.

Marrit en Else geven ook aan dat ze zich een stuk zekerder voelen en weerbaarder zijn sinds ze judo beoefenen. Ondanks dat je je judo technieken niet op straat mag toepassen sta je een stuk steviger in je schoenen bij vervelende situaties. Het is ook anderhalf uur je hoofd leeg maken en heerlijk met sport bezig te zijn naast de drukte van studie Het is zowel lichamelijk als fysiek en alle spieren worden gebruikt.

Valbreken

Een belangrijk onderdeel van judo is ook het val breken. Of je nu gewoon struikelt of met de fiets valt, je lichaam slaat op hoe je hier mee om moet gaan en daarmee minder risico loopt op blessures. Onder leiding van Trainer Herman de Jong is de anderhalf uur trainen zo om want naast het leren van de vele judo technieken met zo nu en dan ook zelfverdediging technieken, is het ook een heel gezellige groep die met respect voor elkaar met de sport bezig zijn.

Om de drempel voor nieuwe meisjes wat aantrekkelijker te maken is er een knipkaart voor 10 euro, goed voor 10 lessen. En als je daarna het judovirus te pakken hebt kun je lid worden van de bloeiende vereniging. De dojo is aan het Nijlandspark. Er zijn ook bruikleen judo pakken aanwezig. Voor meer info zie www.chi-doroden.nl