Ringsteken Norg: aanmelden kan weer

NORG Zaterdagavond 6 juli om 19.00 uur is het weer zover: dan vindt in Norg voor de 26e keer het jaarlijkse ringsteken plaats.

Ringsteken bestaat in een aantal varianten, maar er komen in Norg hoe dan ook paarden aan te pas. En wel aanspanningen - van boerenwagens tot officiële wedstrijdkoetsen - langs de ringen te laten rijden. Er kan meegedaan worden met een eenspan (1 paard of pony voor de kar) of met een meerspan (2 paarden of pony's voor de kar).

De rijder ment de paarden of pony's en de steker moet proberen om zoveel mogelijk ringen aan de stok te steken. Deelnemers - ook kinderen zijn van harte welkom om mee te doen - die na de 2 omlopen de meeste ringen hebben gestoken winnen. Bij gelijke stand volgt een extra ronde. Ook voor deelnemers met minder geluk bij het ringsteken is er nog kans op succes; er zijn namelijk ook prijzen te winnen voor de origineelste of mooiste aanspanning (het schoonste geheel). In het algemeen maken de deelnemers hier veel werk van en u kunt dan ook de prachtigste creaties voorbij zien komen.

Ringstekers met paarden of pony’s uit alle regio’s zijn van harte welkom om mee te doen aan het sportieve evenement. Aanmelden kan t/m 21 juni bij secretaris Lucy Stevens van de Stichting Norgermarkt Concours, e-mail: info@stichtingnorgermarktconcours.nl of telefoon 06 - 15 33 55 98.