Streekproductenmarkt Nienoord

Leek - De zomer begint goed met honing op de Streekproductenmarkt Nienoord

Zaterdag 1 juni wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Deze markt staat in het teken van de honing. Uiteraard kunnen bezoekers de honing van IMKER KAPMA mee nemen naar huis, maar ook bekijken wat er allemaal bij komt kijken om zo’n potje honing gevuld te krijgen. Dat het lekker is, weten we wel, maar de bijen zijn niet voor niks zo hard aan het werk om het alles te gaan produceren en als het fruit en de verschillende groente niet bestuift worden door de bijen, kunnen die gaan verdwijnen. Wist u eigenlijk wel dat er ongeveer 60.000 bijen in 1 kolonie wonen? Verder treft u ook verschillende gereedschappen aan die u kunt bekijken die een imker altijd gebruikt.

Kom het allemaal bekijken en proeven op onze markt, dat deze keer ook met een muzikaal tintje wordt ondersteund.

Uiteraard staat de markt vol met creatieve streekproducten. Zo is bij Natuurlijk Afke ook deze keer weer veel keus in jam. HET LEKKERE WINKELTJE staat er uiteraard ook weer met allerlei variaties van hun meermalen bekroonde droge worst soorten. Alles uit eigen worstmakerij. DE JONGE TAARTEN heeft een paar nieuwe lekkernijen bij zich. Een baklava geïnspireerde muffin met een Honing-caramel saus, Aardbei Pistache Brownie en een Pecan Butterscotch Blondie. Naast de vertrouwde geitenkaas van GEITENHOUDERIJ TER VEEN is hun geitenvlees ook weer volop op voorraad. Ook hebben ze daarnaast kalfsvlees. AARDBEIENKWEKERIJ POELMAN is er weer met hun eigen aardbeien en verse asperges.

Vanaf deze maand staat RIANNE'S BOERDERIJ IJS met ijsjes voor u klaar, Kinderen kunnen gratis een ijsje gaan halen onder begeleiding van een volwassene. Ook heeft ze bakken mee van een halve liter tot een liter ijs mee om aan u te verkopen, zodat u ook thuis kunt genieten van al dit lekkers.