Klassiek in de Oosterduinen

NORG In de Oosterduinen is tweemaal een intiem concert. Zondag 26 mei om 11.30 uur en maandag 27 mei om 15.00 uur Pernilla Kannapinn - zang & viool, Erik Huele - piano, Pernilla Kasnnapinn : eigen composities en liederen, Erik Satie : Gymnopédies, Huele: eigen composities, Jazz ballads.

Locatie is "Piano in t bos", Oosterduinen te Norg, entree: 15 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via erikhuele@hotmail.com . Meer info: www.erikplayssatie.com . In "Piano in ‘t bos" is zondagmiddag 26 mei een bijzonder optreden van Duits-Finse Pernilla Kannapinn met Erik Huele. Samen maken zij een muzikale reis door onbekend terrein met piano, stem, viool.

Pernilla Kannapinn is een muzikant en een reiziger. Ze is een dromer, een zielsverwant, een mens. Ze is zowel kunstenaar als componist, leerling en leraar, vinder en zoeker, zanger en violist. Pernilla Kannapinn is een fenomeen. Het lijkt wel alsof ze rechtstreeks uit een andere dimensie is gestapt om ons met muzikale sterrenstof te besprenkelen. Soms zacht en vloeiend, soms rauw en scheurend en knarsend, soms frivool en soms bedachtzaam…. Altijd muzikaal, eerlijk, puur en recht uit het hart.

Improvisatie

Voor Erik Huele, Conservatorium Amsterdam en Utrecht (afgestudeerd bij Bert van den Brink en Jasper van ’t Hof), is improvisatie essentieel in zijn spel: de vrijheid om zich in het nu te laten inspireren. Eerdere cd’s o.a. Talking Trees – Solo Piano (Uit de Pers: ” een aanrader voor liefhebbers van elegant en mystiek pianospel “), een Satie album voor cello en piano: erikplayssatie.com

Friday the Fourteenth – Erik Huele Ensemble en Traces Mundial met de Flamenco Latin groep Tinto Sol. zie Youtube: Huele-Praful , Huele-Grudaj. Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert. In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentiëel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil. In 1986 werd hem de Groningse Henry de Wolf Jazzprijs toegekend met lof voor zijn pianospel en organisatorische kwaliteiten.

Hij gaf concerten in Amsterdam in het Bimhuis en live Radio 4 Spiegelzaal in Concertgebouw en in Zwitserland, Duitsland & Engeland te beluisteren op: www.erikplayssatie.com