Wheelers Flying Red knap tweede

RODEN In Sportstad Heerenveen zijn zaterdag de play-offs van de landelijke rolstoelcompetities gespeeld.

Flying Red, derde in de reguliere competitie, moest aantreden tegen BV Hoofddorp, dat net een plaatsje boven de Roder formatie was geëindigd. De Hooffdorpers hadden in hum wijsheid besloten slechts met vijf man naar het “verre Noorden” te trekken. Vanwege een truckerfestival in Heerenveen was de vijfde speelster (bij rolstoelbasketbal is sprake van gemengde teams) echter pas na aanvang van de wedstrijd aanwezig. En dit terwijl zij de enige Hoofddorper was die had besloten In een hotel in Heerenveen te overnachten.

Ondanks de regels van de NBB, die voorschrijven dat een team bij aanvang van de wedstrijd uit tenminste vijf spelers bestaat, besloot de hoofdscheidsrechter de wedstrijd toch te laten begingen. Protest van Flying Red tegen deze gang van zaken leidde tot ongeldig verklaren van de uitslag. De 72-49 uitslag werd omgezet in een reglementaire 20-0 overwinning voor de Reds.

Op zich een overwinning met een bitter smaakje, maar een finale spelen is ook leuk. De finale werd gespeeld tegen het Haagse Kameleon, dat met afstand en ongeslagen, eerste stond in de reguliere competitie. Tijdens de competitie kwamen de Rodenaren ook nooit echt in de buurt van Kameleon. De Hagenaren spelen bijna een altijd een geweldige full-court press, waar eigenlijk geen enkele tegenstander tegen opgewassen is. Voeg daarbij dat één van de spelers, Abraham Mamo Adisso, deel uitmaakt van de Olympische selectie en beschikt over een loepzuiver 3-punts schot en de strijd leek bij voorbaat gestreden. Met 73-32 moest Flying Red genoegen nemen met een toch wel verdiende tweede plaats. Het team traint op donderdagen om 19:30 uur in Sportcengtrum de Hullen in Roden.