E-bike dag in Roden

RODEN De e-bike is populair, maar wel heel anders dan de gewone fiets. De fiets afstellen, de snelheid regelen, bochten maken, het gaat allemaal net even anders met de e-bike.

Daarom organiseert Univé samen met de gemeente Noordenveld en Veilig Verkeer Nederland een geheel verzorgde dag speciaal voor iedereen die een e-bike heeft of nog twijfelt over de aanschaf. Het doel? Iedereen veilig en met plezier op de e-bike!

De e-bike-dag is donderdag 13 juni. Tijdens deze dag kunnen bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten. Zoals de kennis opfrissen bij een verkeersquiz en de behendigheid op de fiets testen. Of de reactietijd testen. Fietsenzaak De Fiets uit Roden vertelt over het gebruik van de e-bike. Ook wacht iedereen een gratis lunch.

Vanaf 10:15 uur start de E-bike dag aan de Norgerweg 2 in Roden. Het programma start om 10:30 uur. Rond het middaguur is er de lunch. Naast de e-bike-dag is er van 13:00 tot 16:00 uur een informatieve markt met als thema Mobiliteit en Veiligheid (in de breedste zin van het woord). Deze markt is op dezelfde locatie en voor iedereen toegankelijk.

Voor een aantal onderdelen is de eigen e-bike nodig. Die moet dus mee. Voor wie geen e-bike heeft, is er op locatie een beperkt aantal e-bikes beschikbaar. Meedoen kan door aanmelden (vóór 22 mei) via https://www.unive-noordnederland.nl/aanmelden-e-bike-workshop-roden/