Noad houdt weer Drentse Dorpentocht

PEIZETFC Noad uit Peize houdt zaterdag 18 mei de Drentse Dorpentocht.

Een fietstocht met afstanden van 50 en 100 km voor zowel race-atb- als stadsfietsen (gewone fiets). Er kan gestart worden in Peize en Drouwen. De route is volledig met pijlen aangegeven. De tocht voert door fietsprovincie no.1, door mooie Drentse dorpen en o.a. over het Balloërveld. ‘

In de route zijn veel bospassage' s opgenomen, van de wind heeft u dus weinig last. De start in Peize is vanuit de sporthal en in Drouwen bij Camping Alinghoek. Door de verschillende afstanden is het voor vrijwel iedereen mogelijk om een tocht te volbrengen. Wie de 50 km tocht wil rijden kan starten tussen 8:00 uur en 11:00 uur.

De tocht is bijzonder geschikt voor jeugdige fiets(t)ers en stadsfietsen. Startijden voorde de tocht van 100 km zijn tussen 8:00 en 10:00 uur, Toerfietsclub Noad staat garant voor een goede organisatie, waardoor er weer een aantrekkelijke tocht is uitgezet. De inschrijfkosten zijn, afhankelijk van de te rijden afstand tussen de 3 en 5 euro leden NTFU 1 euro korting (voor leden van Tfc Noad is dit evenement gratis).

Extra informatie voor de vlotte starters: Scan en Go is zowel in Peize als Drouwen aanwezig. Ook is er de mogelijkheid om vooraf al in te schrijven, dat kan via de website van de NTFU, www.fietssport.nl. De online inschrijving staat open tot vrijdag 17 mei, 20.00 uur.