Art of Wonder met Koning van Karton

REGIO Vrijdag 17 mei om 16.00 uur gaat de jeugdtheatervoorstelling ‘Koning van Karton’ in première in de Werkplaats Havenkwartier, de thuisbasis van Garage TDI.

‘Koning van Karton’ is een fantasierijke danstheatervoorstelling met livemuziek voor kinderen vanaf 4 jaar, geïnspireerd op het prentenboek ‘Het kartonnen kasteel’ van Linda Sarah en Benji Davies. De voorstelling gaat over vriendschap, over ontmoeten, samen spelen en vrienden delen en is geregisseerd door Frederieke Vermeulen.

Met de première van ‘Koning van Karton’ start op 17 mei ook het festival Art of Wonder. Een jeugdtheaterfestival voor jong en oud met bijzondere, tot de verbeelding sprekende voorstellingen van toonaangevende, (inter)nationale gezelschappen, inspirerend straattheater, muziek, workshops en lekker eten. Met het organiseren van Art of Wonder viert Drents JeugdTheater Garage TDI ieder jaar de kracht van de verbeelding.

Werkplaats

De kick-off van de derde editie van het festival vindt plaats in Werkplaats Havenkwartier, de thuisbasis van Garage TDI. Het festival Art of Wonder richt zich op jeugdtheater voor alle leeftijden. Garage TDI is ervan overtuigd dat de verbinding tussen jong en oud een meerwaarde creëert die verwondering en levensvreugde brengt voor kind en volwassene. Daarom organiseert Garage TDI tijdens de kick-off een seminar over de verbinding tussen jong en oud.

De coördinatie van dit seminar is in handen van Anne van Otterloo. Op de avond is een speciale bijeenkomst voor alle vrijwilligers die meehelpen bij het publieksevenement dat plaatsvindt van 31 mei tot en met 2 juni in de binnenstad van Assen. Garage TDI is nog op zoek naar enkele enthousiastelingen die willen helpen bij het festival als vrijwilliger. Geïnteresseerden kunnen zich tot 17 mei opgeven via de site artofwonder.nl. Tussen 17 en 31 mei vinden er in het kader van Art of Wonder in de provincie Drenthe workshops en voorstellingen plaats op diverse basisscholen en middelbare scholen.

Voorstellingen

Dit jaar staan er in Assen gedurende het eerste weekend van juni meer dan 80 voorstellingen en ruim 20 workshops geprogrammeerd op het festivalterrein in de Gouverneurstuin, op diverse podia in de stad, op inspirerende locaties en op straat tussen het winkelend publiek. De horeca op het festivalterrein wordt ook deze editie mede georganiseerd door Tapasbar Bodega Manolitos.

Reserveren: garagetdi.nl/voorstellingen. Seminar ‘Verbinding Jong en Oud: Waarom en hoe?’ op 17 mei, 12.30-14.30 uur, deelname seminar gratis op aanmelding via info@garagetdi.nl . Plaats van beide activiteiten: Werkplaats Havenkwartier, Industrieweg 8, Assen.