Pleegzorgaanbieders op zoek naar pleegouders

RODEN Woensdag hebben pleegzorgorganisaties Leger des Heils, Timon, William Schrikker Pleegzorg en Yorneo het startsein gegeven voor een intensieve samenwerking op het gebied van werving pleegouders.

Het tekort aan pleeggezinnen blijft overminderd hoog. Om kinderen die het thuis even niet redden een veilige plek te kunnen bieden zijn er altijd nieuwe pleeggezinnen nodig. Omdat de organisaties allemaal hetzelfde doel nastreven, hebben de pleegzorgorganisaties in Drenthe de krachten gebundeld en trekken ze vanaf nu samen op bij de werving van pleegouders.

Tijdelijk

“ In Noordenveld vinden wij het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk opgroeien in gezinnen,” aldus wethouder Jeroen Westendorp. “Soms kan het zijn dat door problemen een kind even niet bij zijn of haar ouders kan wonen. Dan is het fijn dat een pleeggezin tijdelijk voor een kind kan klaarstaan.”

„Ik ben blij met de ontwikkeling binnen de Jeugdzorg om kinderen vanuit tehuizen zoveel mogelijk plek te bieden binnen gezinnen. Wij vinden het mooi dat de pleegzorgaanbieders de handen in één hebben geslagen zich samen gaan inzetten voor meer pleegouders in Drenthe. “