Nagloeien van Verkuno’s Atelierroute

PEIZE Verkuno gloeit nog na van een succesvolle open atelierroute. Na de muzikale opening, door de Constantes van Faraday en een openingsspeech van Lukas Koops in kunstboerderij de Paardestal in Peize, ging zaterdag voor de 31 ste keer de Open Atelierroute Noordenveld van start.

Veertien kunstenaars toonden in de diverse ateliers hun werken. Glaswerk, etsen, viltobjecten, assemblages, schilderijen, beelden, dit alles was te zien in deze afwisselendekunstroute. De kunstenaars ontvingen de bezoekers in hun ateliers, die allen in de gemeenteNoordenveld gevestigd zijn. Het was mooi zonnig weer, een beetje fris en daarom een uitgelezen moment om de ateliers te bezoeken en dat deden dan ook veel mensen.

Bovendien was het zondag ook nog moederdag en dat was een mooie gelegenheid om in de Paardestal een leuke collectie betaalbare kleine kunstwerkjes aan te bieden, ook voor niet-moeders natuurlijk. In deze galerie is ook na de Open Atelierroute nog een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars te zien t/m zondag 2 juni. De Paardestal is gevestigd aan Hooghaar 1 in Peize en is op zaterdag en zondag van 12.00 u. tot 17.00 uur geopend. De volgende Open Atelierroute Noordenveld is op 9 en 10 mei 2020. (Foto’s Aart Kooijman.)