Straatpraat: festival en routes

RODEN In de meimaand barst het buitenleven helemaal los. Festivals, kunstroutes, molendagen, noem het maar op. Straatpraat is benieuwd of u er ook op uittrekt voor dergelijke evenementen...

Stephanie Nederhoed uit Roden gaat naar eigen zeggen ‘zeker wel eens’ naar een festival of ander buitenevenement. „Ook wel eens naar Lowlands geweest, maar dat is lang geleden. Het is ook lastiger, zeker nu ik een kleine heb. Esmee, van een half jaar... Maar naar evenementen in Roden ga ik meestal wel, zoals Radio NL.”

„Wat het leuke er aan is? De mensen, de gezelligheid en de ambiance. Eerder ging ik ook wel naar de TT, of het Bevrijdingsfestival in Groningen. Maar dat staat nu ook op een laag pitje. Met de jaren wordt dat wat minder...”,lacht ze. Kleintje Rodermarkt laat ze niet schieten. „Dan regel ik wel oppas. Nee, daar leef ik echt naar toe”, glundert Stephanie.

Ans van Spronsen uit Roden is ook fervent bezoeker van kunst- of andere routes. „Festivals trouwens niet zo. Ik heb afgelopen weekend zelfs meegedaan aan de atelierroute van Kunstmomenten. Ik had werk in de molen van Roderwolde”, laat ze weten.

Familiebanden spelen voor Ans ook mee om regelmatig op cultuurpad te gaan. „Mijn man is voorzitter van kunstencentrum K38, Leo van der Heiden. Ik toon divers werk, één er van is met drie meiden op een hek, dat noem ik K3!”, lacht ze. „Ik exposeer trouwens samen met Roel Lubbers in de molen”, voegt ze nog toe.

Bij die zin komt niemand anders aanfietsen dan Roel Lubbers, uit Roden, oud-postbode en al jaren ‘gelegenheidsfotograaf’. „Fotograferen doe ik al vanaf mijn jeugd, het is nu een uit de hand gelopen hobby. Ik maak ook altijd veel foto’s, zo van ‘beter te veel dan eentje te weinig’.”

De goedlachse Roner heeft al eerder geëxposeerd, zoals in het gemeentehuis en verzorgingscentrum De Hullen. „Ik krijg ook altijd positieve reacties, zal dus ergens dus wel goed doen. En ik bekijk ook werk van anderen, goed om te zien hoe anderen het doen. Daar leer je weer van. En het geeft ook voldoening.” (Foto’s Germ Geersing.)