Stroomdalkapel met Tsjechische volksmuziek in Norg

NORG Culturele Raad Norg verzorgt zondag 19 mei, aanvang 11:15 uur, een koffieconcert in De Brinkhof te Norg met de Stroomdalkapel uit Zeegse.

De kapel staat onder leiding van Barteld Luning uit Tynaarlo, de leden komen uit de regio Drenthe en Groningen. De kapel heeft een Böhmische bezetting, d.w.z. ongeveer 20 muzikanten. De muziek die de kapel speelt is voornamelijk Tjechische volksmuziek uit de landstreken Bohemen en Moravië.

Heel bekend is de Egerländer muziek, vooral door invloed van wijlen ‘Ernst Mosch und seine Egerländer Musikanten’. Het verschil in beide stijlen heeft te maken met het karakter van de mensen. De Böhmische muziek is romantisch, rustig en wat gedragen van aard, terwijl de Mährische muziek heel vrolijk van karakter is en wat sneller wordt gespeeld.

Toegangskaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij de Wereldwinkels in Leek en Norg (di-vr.14-17 uur). Bovendien bij Boekhandel Daan Nijman te Roden of via tickets.daannijman.nl. De Stichting Ouderenvervoer Norg kan mogelijk vervoer regelen, bel 0592-612925.