Peize vier dagen aan de wandel

PEIZE Stichting Avond Wandelvierdaagse Peize houdt van maandagavond 20 mei tot en met vrijdagavond 24 mei voor de 46ste keer de avond Wandelvierdaagse.

Inschrijven in Café Ensing aan de Hoofdstraat in Peize is mogelijk vanaf 18.30 uur. De start is op de maandag- tot en met donderdagavond tussen 18.30 en 19.00 uur. Op de vrijdagavond is de start voor de 10 km. om 18.30 uur en voor de 5 km. om 19.00 uur. Dit laatste is bedoeld om alle deelnemers ongeveer gelijktijdig feestelijk te laten finishen. Het eindpunt is ook alle avonden in Café Ensing.

De vierdaagse is geschikt voor jong en oud, omdat men kan kiezen om een afstand te wandelen van 5 of 10 kilometers. Voor de 4 x 5 km. ontvangt men een bronzen medaille en voor de 4 x 10 km ontvangt men een zilveren medaille. In de medaille wordt het cijfer geslagen welke gelijk is aan het aantal keren dat de avondvierdaagse volbracht is. Men wordt verzocht bij aanmelding aan te geven voor de hoeveelste keer men deelnemer is.

Vijf dagen

De vierdaagse wordt over vijf dagen gehouden, dat wil zeggen dat de start op maandag is en de laatste avond op vrijdag, daartussen is het mogelijk een avond te laten vervallen. Men kan ook pas op dinsdagavond beginnen, maar dan dient men de vier resterende avonden achtereen te wandelen.

Het inschrijfgeld is 5, een dagkaart kost 2,50 euro. Het inschrijfgeld voor groepen (minimaal 10 personen) is 3 euro per persoon. De laatste avond vrijdag 24 mei is de feestelijke binnenkomst nabij de Brink en de medaille uitreiking in Café Ensing. Tevens is er gelegenheid de wandelaars die naar de finish komen een bloemetje of presentje aan te bieden. Voor meer inlichtingen: telefoon (06) 28726757 of (06) 22451212.