Veel strijd op de mat bij Chi-Do

RODEN Ruim dertig judoka’s van Chi-Do hebben zaterdag gestreden om clubkampioen te worden.

Eenmaalper jaar is het knokken met je judomaatje waar je het hele seizoen mee traint, alle technieken samen leert, plezier hebt op de tatamie. Maar die tijdens de clubkampioenschappen ineens je tegenstander is.

Het resulteerde in veel mooie judowedstrijden die door een grote groep mee gekomen supporters (papa’s en mama’s en nog veel meer familieleden) met groot enthousiasme aangemoedigd werden. Waar de beginnende judoka’s nog wat onwennig zijn eerste technieken probeerde in te zetten maar gaandeweg steeds brutaler werden.

De toeschouwers kregen verrassende worpen te zien waarbij menig ippon werd gescoord. De wat oudere jeugd wist wat er op het spel stond en was gebrand om de titel te behalen. Met veel inzet en strijd werd op het scherps van de snede geknokt voor die fel begeerde titel. Er waren nog twee speciale prijzen voor de judoka’s met de mooiste worp. Deze gingen naar Jesse en Nienke Vrieling, broer en zus!

De Kuiper Bokaal ging dit jaar naar Nicole Schuiling. Lars Mulder werd in het zonnetje gezet van wege zijn inzet bij de verkoop van Grote Clubactie Loten en de Banket actie. Meer info: http://www.chi-do.nl (Eigen foto’s.)