Blakervelderhoeve naar Langelo

RODEN De Blakervelderhoeve in Roden verhuist. Tessa en Wim Ram hebben jarenlang een boerenbedrijf gerund aan de Norgerweg, even buiten Roden, maar liepen tegen regelgeving aan...

„Na een lange tijd van keihard werken en veel tegenslagen is het toch uiteindelijk gelukt om een boerderij te kopen. Wij gaan dit jaar verhuizen naar het prachtige Langelo naar de Schoolbrink 8. Een veilige thuisbasis voor onze koeien en waar we ons bedrijf permanent kunnen vestigen en kunnen bouwen aan een toekomst”, aldus de agrarische ondernemers.

„Dit is een hele mijlpaal voor ons en we zijn dan ook ontzettend trots dat we dit hebben bereikt! In 2010 met niets begonnen en kijk waar we nu staan. Als je gelooft in je plan dan kan iedereen zijn of haar doel bereiken”, klinkt het trots.

Stoppen

Wim en Tessa waren al langer op zoek naar een andere plek. „Wij hebben afgelopen 2 jaar een zware tijd gehad. Opgeven was absoluut geen optie. Toch kwam het woord ‘stoppen’ steeds vaker ter sprake. Gepest door de regelgeving van de overheid, net als zoveel andere veehouders. Maar ook misschien wel door eigen schuld, omdat we een veehouderij proberen te runnen met zeldzame rassen op een duurzame manier. Een boerenbedrijf runnen in deze tijd is geen makkelijke taak. Toch heeft onze passie voor de koeien en ons idealisme gezorgd voor de nodige vechtlust om door te gaan.”

Op de nieuwe locatie aan de Schoolbrink 8 in Langelo wordt de huidige boerderijwinkel voortgezet in een iets ruimer jasje. „Daarnaast starten wij met een melkveetak en gaan we omschakelen naar een biologische bedrijfsvoering, een bewuste en logische keuze. Ook gaan wij een samenwerking aan met Stichting de Nieuwe Leefstijl, waardoor wij ons meer kunnen richten op voedseleducatie voor jongeren.” De verwachting is dat het bedrijf medio juli/augustus wordt verplaatst.

De huidige bewoners, de familie Bezu, is gestopt en verhuist in tegengestelde richting, naar Roden.