Akkelys Lukkes nieuw lid college van bestuur Openbaar Onderwijs Groningen

GRONINGEN - De 54-jarige Akkelys Lukkes treedt 15 augustus toe tot het college van bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen.

De oud-inwoonster van Norg is momenteel directeur Bedrijfsvoering bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Bij Openbaar Onderwijs Groningen wordt zij verantwoordelijk voor financiën en concerncontrol, huisvesting, facilitaire zaken, inkoop en ICT.

Daarnaast zal zij, in afstemming met bestuursvoorzitter Theo Douma een aantal scholen aansturen. Lukkes heeft ruime kennis en ervaring in zowel de profit als de non-profitsector. Ze was onder meer hoofd zakelijk beleid en ontwikkeling bij de Friesland Bank en werkt sinds 2004 bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Lukkes heeft daarnaast diverse toezichthoudende functies bekleed. Zo was zij de afgelopen jaren voorzitter en lid van de raad van toezicht van het Dr. Nassau College in Assen en is zij op dit moment lid van de taad van toezicht van Zorggroep Groningen en van Landschapsbeheer Drenthe.

Met de benoeming van Akkelys Lukkes komt een einde aan een tijdelijke bestuurlijke situatie binnen Openbaar Onderwijs Groningen. Onder Openbaar Onderwijs Groningen vallen achttien basisscholen, twaalf scholen voor voortgezet onderwijs en vier scholen voor speciaal onderwijs. De organisatie heeft ruim 16.000 leerlingen en 1900 medewerkers.