Gastkunstenaars in K38

RODEN In de expo Van Rembrandt tot Roerei - een tentoonstelling over kunst en koken is ook werk te zien van gastkunstenaars van Verkuno.

Zij komen uit het hele land en hun werk was nog niet eerder te zien in K38. Edith Bons heeft een wadjang (wok) , hierin is gele rijst, gestrooid over een afbeelding van haarzelf als kleuter. Haar andere werk op deze tentoonstelling is ontleend aan geboorterituelen. De kleur geel die zij gebruikt is (naast rood , zwart en wit) een van de heilige kleuren in de Javaanse filosofie.

Liona Dekker, laat een reeks schilderijen zien van een perfect gemaakte tompouce tot een gehavend restant ervan. De room op de tompouces is zo dik geschilderd dat je er zo in zou bijten. Hannie Kortland heeft een reeks omgebogen lepeltjes gemaakt met daarin een kommetje met een volmaakt klein hapje . Amuses zijn het. Hannie zoekt naar nieuwe beelden waarbij verhoudingen en plaatsing een vervreemdend effect opleveren.

Van Rembrandt tot Roerei, een tentoonstelling van Verkuno t/m 19 mei. Zie ook www.verkuno.nl of www.kunstencentrumk38.nl