Jan Tibben: bos en beheer

LANGELO Jan Tibben (69) uit Roden mag zich sinds vrijdag Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Tibben is al 20 jaar actief als vrijwilliger voor Staatsbosbeheer waar hij de personeelsadministratie verzorgde. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met de invoering van veldgegevens van Flora en Fauna in het digitale systeem van Staatsbosbeheer (Natuur Wetenschappelijk Archief). Tibben wordt omschreven als een geliefd persoon met een groot gevoel voor humor. Een echt mensenmens en behulpzaam - hij helpt collega’s met persoonlijke problemen en financiële aangelegenheden.

Daarnaast is hij al ruim 15 jaar actief als vrijwilliger voor Welzijn in Noordenveld (WiN) nadat hij in 1998 getroffen is door een TIA met levensbedreigende complicatie. Sinds 2002 zet hij zich al in als vrijwillig belastingconsulent bij WiN en houdt hij wekelijks spreekuur op het Inwonersplein van de gemeente Noordenveld en bezoekt hij de mensen thuis die daar zelf niet kunnen komen. Volgens WiN heeft hij ongeveer 150 vaste cliënten, veelal mensen met een kleine beurs.

Tibben wordt door de medewerkers van WiN omschreven als iemand met veel enthousiasme en humor, een betrokken vrijwilliger, die gemist wordt als hij er niet is. Zijn betrokkenheid gaat van het vinden van de juiste programmatuur tot het coördineren van de groep belastingconsulenten.