Sietze Keun: soos en steun

NORG Sietze Keun (83) uit Norg is vrijdag verblijd met het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

Keun is van 1964 tot 1998 vrijwilliger/bestuurslid geweest bij de Omni-sportvereniging DIO in Oosterwolde. DIO is een overkoepelende sportvereniging waarin meerdere sporten zijn ondergebracht. Hij was eerst secretaris van het bestuur van de voetbalvereniging en daarna, secretaris van het hoofdbestuur. Zijn stijl van besturen kenmerkt zich als onopvallend en serieus. Hij onderbouwt zijn mening altijd met argumenten en beschikt over een goede bestuurlijke vaardigheid. Nu is hij erelid van de vereniging.

Vanaf 2000 tot heden leidt Keun mensen rond in de Margarethakerk in Norg. Zijn mede-vrijwilligers omschrijven hem als een aardige en rustige man, die heel duidelijk informatie verstrekt aan de bezoekers van de kerk. Vanaf 2001 tot heden is hij bestuurslid/secretaris van de herensociëteit Ona in Norg. Hij verricht daarnaast diverse ondersteunende werkzaamheden voor de sociëteit. Hij is betrouwbaar, heeft een grote archiefkennis en beschikt over een groot evaluerend vermogen. Hij treedt niet direct op de voorgrond maar heeft wel een duidelijke mening.

Van 2001 tot en met 2015 was Keun secretaris van de ouderenbond ANBO. Hij wordt door de bond omschreven als iemand op wie je altijd kan rekenen. Tot slot kan nog genoemd worden dat de Norger meermalen lid is geweest van een stembureau in Noordenveld. En dat hij sinds 2006 actief is als kaartverkoper voor de Mandolineclub en sinds 2011 actief betrokken is bij de Drentse rijwielvierdaagse waarbij hij de deelnemerskaarten stempelde en de medailles uitdeelde.