Sabine: sport en parade

ALTENA Sabina van der Veen-Geersing (59) uit Altena kreeg vrijdag de versierselen opgespeld horend bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau.

Vanaf de oprichting van de belangenvereniging Buurtschap Altena is mevrouw Van der Veen al vrijwilliger en vanaf 1983 bestuurslid. Zij is onder meer betrokken bij de organisatie van het voetbaltoernooi in juni en draagt ze haar steentje bij aan de spooktocht, het strijkbout gooien in de winter, eieren vangen met Pasen, de dartavonden en de Sinterklaasavond voor de kinderen.

Al 40 jaar staat mevrouw Van der Veen klaar voor alle ouders in Altena die even een oppas voor hun kinderen zoeken als het even nodig is. De kinderen kunnen bijvorbeeld na schooltijd bij Sabina aankloppen als de ouders de kinderen pas later kunnen ophalen. Gemiddeld is zij twee uren per week aan het oppassen.

Wandelen

Al vanaf 1991 is zij betrokken bij de organisatie van de Wandelvierdaagse in Peize. Naast allerlei klusjes in de voorbereiding bemant zij vier dagen een stempelpost. Vanaf 2000 is mevrouw Van der Veen ieder jaar op juni aanwezig als vrijwilliger bij de opbouw van de praalwagen van het dorp Altena voor de Rodermarktparade.

Mevrouw Van der Veen begeleidt sinds 2011 ook bij het gehandicapten zwemmen in zwembad ‘de Hullen’ in Roden. Zij doet dat op de woensdagavonden voor de verenigingen ‘Flotar’ en ‘GSV’ in Roden. Sinds de oprichting van de ‘vrijwilligers Dorpshuis Altena’ in 2013 is mevrouw Van der Veen vrijwilliger en algemeen bestuurslid. Zij is bij alle activiteiten aanwezig, zoals bij feesten, toneelvoorstellingen, de sjoelclub, de orchideeënmiddag en het schoonmaken van het dorpshuis.

Van de sjoelclub is zij de voorzitter. Van september tot april is zij wekelijks aanwezig bij de sjoelavonden. Eens per jaar organiseert zij een uitje voor de leden en ook voor de Kerst organiseert zij iets leuks voor de leden.