Meulenkaomer gaat weer open

RODERWOLDE De Meulenkaomer in Roderwolde opent haar deuren voor het nieuwe seizoen op vrijdag 26 pril om half vijf.

In deze gezellige inbrengwinkel, sinds 1987 gevestigd in de westelijke vleugel van molen Woldzigt, bieden creatieve mensen uit Roderwolde en omgeving hun eigengemaakte producten aan. Cadeautjes in alle soorten en maten, voor vriendelijke prijzen: van gebreide sokken, sieraden, papierwerk en kaarten, geknipte papieren klokkenkleedjes, knuffels, tot lekkere siroopjes en jams.

Buiten staat een plantenstand waar gedurende het hele seizoen zelfgekweekte vaste planten en bijzondere pelargoniums worden getoond. Ook als de winkel niet open is, kunnen kopers van planten hun geld in een potje stoppen: we hebben nog vertrouwen in de mensheid.

Expositie

Jaarlijks wordt een kleine expositie ingericht met werk van lokale kunstenaars. Dat zijn dit jaar de schilderijen van Janet Cazemier, Ina Smilda en Janet Talens. Deze amateurschilders doen ook mee met de Kunstroute, die georganiseerd wordt door de St. Kunstmomenten, bedoeld voor amateurkunstenaars in de gemeente Noordenveld. Dit evenement wordt geopend op vrijdag 10 mei in en om molen Woldzigt.

Voorafgaand aan de opening van de Meulenkaomer vindt ook de seizoensopening van molen Woldzigt plaats. Dan wordt uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe expositie in de molen met archeologische voorwerpen, opgegraven tijdens onderzoek in de Onlanden. De Meulenkaomer is tot eind september geopend van dinsdag- tot en met zaterdagmiddag.