DSTV Springtoernooi groot succes

PEIZE Het DSTV Toernooi individueel springen 2019 in de sporthal in Peize was zaterdag een groot succes.

Bijna 100 deelnemers vanuit Drenthe, Groningen en Friesland kwamen naar Peize om te strijden om de medailles. Op verschillende onderdelen, nl. minitramp, minitramp toestel en airtrack kon in niveau E t/m A in de leeftijdscategorie jeugd, junior en senior worden gestreden. Het leuke was dat recreatie en topniveau tegelijkertijd in actie kwamen en allemaal met hetzelfde doel: Een leuke, sportieve dag met misschien wel eremetaal.

Nog nooit eerder was dit toernooi zo groot. Dit laat wel zien dat deze sport groeiende is in Noord Nederland. De sport, welke onder de discipline ‘groepsspringen’ valt was in Drenthe voornamelijk klein, maar er zijn steeds meer verenigingen die interesse krijgen. Het DSTV-toernooi speelt een belangrijke rol hierin.

Het is het enige toernooi in Noord-Nederland dat zich richt op het individuele springen. Het seizoen voor de springers van DSTV is nog niet voorbij. Het DSTV toernooi was een mooie voorbereiding op de plaatsingswedstrijden voor het NK individueel springen op 25 en 26 mei in Nunspeet. Degenen die zich daar weten te plaatsen mogen op 22 juni in Rotterdam Ahoy strijden om de titel Nederlands kampioen individueel springen.

Tussendoor staat ook nog het NK groepsspringen op C-niveau gepland op 8 juni in Bergen op Zoom. En als afsluiter van het seizoen zullen de springers van Peize zich nog laten zien tijdens De Ahoy Cup microteamgymwedstrijd op 23 juni in Rotterdam. (Foto’s Marten de Blécourt.)