GSV Statera ziet toekomst vol vertrouwen tegemoet

RODEN GSV Statera is als nieuwe gymnastiek- en sportvereniging alweer iets meer dan een halfjaar onderweg. Terugkijkend op dat eerste halfjaar is er alle reden om de toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien vertelt GSV Statera-voorzitter Petra Verhoef.

De fusieclub die eind vorige zomer ontstond uit de leden van Vlug en Lenig en VOG kende een uitstekende start. ,,De fusie had natuurlijk wel de nodige voeten in de aarde, omdat je toch twee verenigingen met elk hun eigen ritme in dingen moet samenvoegen, maar het is eigenlijk alleen maar heel goed gegaan. Als je kijkt naar de wijze waarop de leden nu actief bezig zijn is dit een hele verstandige beslissing geweest. Natuurlijk blijven er altijd onderdelen voor verbetering vatbaar, maar deze plooien strijken we in de toekomst glad.”

„Beide verenigingen zijn ondertussen goed in elkaar gevlochten en dat is voor ons een opmaat naar een mooie toekomst voor al onze leden. Afgelopen zaterdag hebben we de laatste wedstrijd van de recreatieve wedstrijden gehad, waarbij ook weer de nodige medailles werden gewonnen. Daarnaast is de springgroep van de vereniging ook zeer succesvol met een tweede plaats op de Nederlandse kampioenschappen en ze zijn ook Drents kampioen geworden.’’

Plek

Qua ledental en qua organisatie staat Statera er na de fusie uitstekend voor, maar er is altijd nog plek voor nieuw talent legt Verhoef uit. ,,Wij zeggen nooit nee tegen nieuwe leden, want we staan er qua organisatie momenteel goed voor en kunnen dus ook de vraag optimaal beantwoorden. Een van de onderdelen die momenteel sterk in ontwikkeling is, is het ouder en kind gym.”

„Deze vorm van gym is uitstekend om kinderen de eerste basisvaardigheden aan te leren, maar natuurlijk gebeurt er veel meer binnen onze vereniging. Dat willen we ook graag delen met de mensen, vandaar dat we in de toekomst onze seizoenen graag willen afsluiten met een dag waarop de uitvoering centraal staat en we geïnteresseerden alle facetten van onze vereniging kunnen laten zien. Kortom; er is nog steeds veel werk aan de winkel.’’ Neem voor meer informatie een kijkje www.gsvstatera.nl.

Jeroen Kunst