Koningsdag Roden

RODEN Het programma voor Koningsdag in Roden biedt zaterdag 27 april veel variatie.

Van 09.00 tot 17.00 uur is er een kindervrijmarkt in de Wilhelminastraat, de Heerestraat en op de Albertsbaan. Ook zijn de gehele dag op de Albertsbaan de kinderspelen en de springkussens te vinden.

In de loop van de ochtend maakt de muziekvereniging Noordenveld een rondgang door het dorp. De Swing-Masters zullen gedurende de middag deze taak overnemen. Om 10.00 uur gaan de kerkklokken Koningsdag inluiden.

In de stille uurtjes zal DJ Martijn in de muziekkoepel zorgen voor een prettige muzikale achtergrondmuziek. Om 10.30 uur volgt het openingsconcert door CMV “Oranje” met aansluitend de opening door burgemeester Klaas Smid en het zingen van het Wilhelmus.

Dans

Het openingsconcert ‘Oranje duurt tot 11.00 uur, dan volgen optredens van de dansgroepen Fitness Centrum Roden, Dance Devotion, Statera en Dance by Eline. Gevolgd door een optreden van de Colorguards N-Motion en N-Motion Cadets van de muziekvereniging Noordenveld. Deze optredens eindigen rond 14.30 uur.

Vanaf 15.00 uur zorgt shantykoor De Landrotten voor een half uurtje vertier op het Heereborchplein. Om 11.00 uur is daar al Showband Noordenveld met Colorguards en Jeugdband voor een muzikaal uurtje. Om 13.30 uuur laten De Landrotten horen dat zij nog steeds een ontzettend gezellig sfeertje weten te scheppen.

In Hotel Café “Onder de Linden” begint om 14.00 uur een feestmiddag voor de 50-plusser met verloting. Dan keert Leediedzjee terug met een nieuw programma en kunnen de voetjes van de vloer. De middag wordt afgesloten door een optreden van De Landrotten en het “Mien Drenthe”. De organisatie is in handen van www.oranjestichtingroden.nl