Bestuurders op bezoek bij bedrijven

RODEN Burgemeester Klaas Smid en wethouders Henk Kosters en Alex Wekema hebben woensdag een bezoek gebracht aan Feeder One en Harkboot.

Feeder One is een logistieke dienstverlener, aan Oosteinde 16 in Roden, voor voornamelijk distributie in de doe-het-zelf- en tuinsector, bouwmaterialenhandelaren en elektronische bedrijfsvoering in de Benelux. Feeder One is in 2008 ontstaan door een fusie tussen Pril in Nieuwegein en AGZ in Roden en is een onderdeel van de Holding maatschappij PGZ International.

Het bedrijf AGZ Roden werd in 1978 opgericht door Ed Zijp en had bij de start vijf werknemers in dienst. Op dit moment heeft Feeder One in Roden 52 vaste medewerkers en ongeveer 20 Parttime medewerkers in dienst. Het huidige pand bevat 16.000 m2 en heeft ongeveer 8.000 verschillende artikelen op voorraad. Per jaar worden er 2,5 tot 3 miljoen orderregels verwerkt.

Harkboot

Harkboot, gevestigd aan de Hagen 4 in Roden, is sinds 2014 gespecialiseerd in de verwijdering van exoten (waterplanten met wortel) met de harkmethode en in het verwijderen van slib en bagger uit boothuizen en jachthavens. De methode om met speciale harkbootjes exotisch woekergroen uit water te halen trekt inmiddels internationaal de aandacht.

Het bedrijf begon te varen met drie harkboten maar in 2018 wist het bedrijf, onder andere door gebruik te maken van de Bedrijvenregeling Drenthe, uit te groeien naar een vloot van vijf boten. Voor dit jaar worden nog twee extra boten verwacht. Het bedrijf biedt werk aan een aantal vaste medewerkers en kan een beroep doen op een team aan freelancers. Ard Poessé werd nog verrast met een certificaat van de CO2-Prestatieladder. Dit is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie. (Foto’s gemeente Noordenveld.)