Boerinnen sluiten seizoen af in Groningen

RODEN De AVSN (Agrarische Vrouwen Studiegroep Noordenveld en omstreken) heeft onlangs het seizoen afgesloten met een dag naar het Groningse Sellingen.

De kloosterboerderij Bleyendael werd het eerst bezocht. Eigenaar Peter Kuijer samen met zijn vrouw gooide 10 jaar geleden het het roer om. Van traditioneel boeren naar de nieuwbouw in oude stijl van een kloosterboerderij. Hier worden op biologische wijze blaarkoppen gehouden. Deze worden niet gemolken, maar gehouden voor productie van vlees. De dieren worden gehouden in een potstal en zomers in het gras . Tevens is er een winkel met biologische producten waar o.a. ook eigen vlees verkocht wordt.

In de Gasterij genoten de dames van koffie en thee met lekkernijen. Na een prima lunch op de Kloosterboerderij ging de reis verder naar Boer Geert (Boer Zoekt Vrouw), met natuurlijk een fotomoment. De winkel werd niet vergeten en met verse producten aan boord op naar het volgende bedrijf.

De maatschap Alting met vader Hennie, moeder Ina en zoon Niek zijn in 2004 omgeschakeld van traditionele akkerbouw naar 1100 biologische melkgeiten. Een indrukwekkend en enthousiast verhaal van gedreven ondernemers. Na de bouw van nieuwe stal en 2017 is er ook een automatisch voersysteem aangeschaft. De geiten worden gemolken in een 60 stands melkstal, door een persoon. Het bedrijf staat altijd open voor bezoekers, men kan via skybox gehele stal overzien. (Foto’s