Tuinpad Op ook weer in Bunne

BUNNE ‘Het Tuinpad op - In Nachbars Garten’ stelt zich tot doel bezienswaardige particuliere tuinen in Groningen, Drenthe en Noordwest Duitsland voor geïnteresseerd publiek toegankelijk te maken.

Zo wil de stichting zowel de tuincultuur te bevorderen als grensoverschrijdende contacten te stimuleren. De basis voor deze ‘bloeiende’ organisatie werd in 1984 door enkele enthousiaste tuinliefhebbers in de provincie Groningen gelegd. In 1992 was het “Jaar van Europa” voor de Stichting aanleiding om de stap vanuit de provincie Groningen over de grens in richting Duitsland te doen. Nog iets later werd ook de provincie Drenthe toegevoegd.

Tweejaarlijks wordt een kleurrijke tuinengids uitgegeven. Het boekje heeft een handzaam formaat met 130 bladzijden op A5 formaat en is tweetalig (Nederlands en Duits). De gids bevat informatie over alle 130 aangesloten tuinen en van elke tuin een kleurenfoto. Nieuwe tuinen worden na aanmelding door een tuinencommissie gekeurd op gastvriendelijkheid, plantenkennis van de eigenaar, staat van onderhoud en belevingswaarde van de tuin. Na goedkeuring wordt de tuin iedere drie jaar opnieuw bezocht om het niveau van het tuinenbestand op peil te houden.

De lentetuinenmarathon is in het weekend van 27 en 28 april in Nederland én Duitsland, de zomertuinenmarathons op 15 en 16 juni in Duitsland en in het weekend van 22 en 23 juni in Nederland., steeds van 11.00 tot 17.00 uur. De deelnemende tuinen worden t.z.t. op www.hettuinpadop.nl vermeld. In Noord-Drenthe doet De Tuin van de Tijd, Femke van Dam en Wim Klein Haneveld, mee. Te vinden aan het Paasveen 2.