Vlag en mast bij NijRoon

NIEUW-RODEN ‘t Dörpshuus NijRoon heeft een nieuwe Vlaggemast en een eigen Dörpshuus NijRoon-vlag. Een vlag met het bekende logo van ‘t Dörpshuus NijRoon en de poppetjes, die de verbinding tussen de mensen uit de omgeving symboliseert.

Het idee voor een vlaggenmast komt van de twee vaste tuinvrijwilligers Ben Wormmeester en Co Schavemaker, kosten werden opgevraagd maar dat viel wel een beetje tegen, het idee leek financieel niet uitvoerbaar. De Meester De Vries school wordt verbouwd, daar stond een oude vlaggemast en via goede connecties met Dorpsbelangen Piet Luursema kregen de heren daar lucht van en al snel was het geregeld.

De mast met houder werd gedemonteerd, gerepareerd, geverfd en met medewerking van Berghuis Hoveniers geplaatst voor het dorpshuis links van de hoofdingang. Wat is een mast zonder vlag, snel werd er door Tieme Dekker Grafische vormgeving het ontwerp klaargemaakt en is maandagmorgen de dorpshuis NijRoon-vlag door Ben en Co onder belangstelling van de overige vrijwilligers en de maandagochtend koffiegroep gehesen. De wind zorgde net op tijd voor een mooi plaatjes... (Foto’s Coby van Zanten.)