Streektaolpries DvhN voor Anne Doornbos

RODEN Anne Doornbos uit Een heeft de Dagblad van het Noorden streektaalprijs 2018 gewonnen. In de categorie poëzie en proza won hij met zijn thriller ‘De Paddenvanger’.

De Groningse zangeres Marlene Bakker heeft met haar cd ‘Raif’ de Dagblad van het Noorden streektaalprijs 2018 gewonnen. De publieksprijs ging overtuigend, met bijna de helft van de stemmen, naar zangeres Irene Wilkens uit Veendam.

De prijzen, 1001 euro, een oorkonde en eeuwige roem (een mand met streekproducten voor de winnaar van de publieksprijs), werden zondagmiddag uitgereikt in theater De Winsinghhof in Roden. Dat gebeurde door hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden Erik Wijnholds en juryvoorzitter Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen.

De Dagblad van het Noorden streektaalprijzen 2018 kende zes nominaties. Naast Bakker, Doornbos en Wilkens waren dat in de categorie cd/dvd/overige de muziekvoorstelling De Grup van Iemandsland en in de categorie poëzie en proza Vioolties an zee van Suze Sanders, Verjaag met mij de Rikken van mien laand van Rieks Siebering.

De jury bestond verder uit Jannie Kuipers, Geesjen Doddema, Ingeborg Nienhuis en Jan Wierenga.