KTP in play-offs tegen Drs. Vijfje

NIEUW-RODEN De vrouwen van Drs. Vijfje hebben zich vrijdagavond in Alkmaar geplaatst voor de play-offs om de landstitel. De plaatselijke Sportstars werden met 1-3 verslagen. Zodoende vist Drachtster Boys/HR Piping (4-3 zege op Os Lusitanos) achter het net.

Drs. Vijfje neemt het in de halve finale op tegen KTP Nieuw-Roden, dat in de gewone competitie bovenaan is geëindigd. De Groninger studentes beginnen vrijdagavond 26 april thuis. Een week later volgt in Sportcentrum Leek de return. De serie wordt afgewerkt volgens het best-of-three principe. De eventuele derde en beslissende wedstrijd is in Leek. De andere halve eindstrijd gaat tussen regerend landskampioen TPP Rotterdam en Os Lusitanos uit Amsterdam.

Nieuw-Roden lijkt geenszins klaar voor de ontknoping. Een week geleden werd het bescheiden Den Haag gelukkig met 0-1 geklopt. Op de laatste speeldag maakte Reiger Boys/Woest de formatie van Andy de Jong en Wiebe Kooiker een fikse illusie armer: 0-3.

Volop werk

Binnen drie minuten scoorde Aline van den Berg in eigen doel en daarna werd het spel er bepaald niet beter op. Na tien minuten maakte Lais Boes er 0-2 van en in het tweede bedrijf hadden de bezoekers uit Heerhugowaard nogmaals succes: 0-3. Overigens trad ‘KTP’ lang niet volledig aan. Met het oog op de play-offs werd in de tweede helft naar hartenlust geëxperimenteerd. De 0-3 nederlaag was er niet minder roemloos om, zodat er nog volop werk aan de winkel is.

Een jaar geleden sneuvelden de Drentse dames in de halve finale tegen TPP (toen nog Pernis). Wel werd toen de KNVB-beker gewonnen. Ditmaal gaat de cupfinale tussen Lusitanos en Drs. Vijfje, dè verrassing van dit seizoen. De onberekenbare studentes hebben niets te verliezen!