Minke uit Een: beste voorlezer?

EEN Minke Holthuis, leerling op sws De Schans in Een, is finalist voor de provinciale voorleeswedstrijd. Deze bestaat al meer dan 25 jaar.

De provinciale finale wordt gehouden op woensdag 17 april. Deze finale vindt plaats in Podium Zuidhaege (Theater De Schalm) in Assen. De organisatie is in handen van Biblionet Drenthe. In totaal zullen 12 kinderen uit de groepen 7 of 8 van de basisscholen uit de provincie Drenthe strijden om de titel ‘Provinciale Voorleeskampioen 2019’.

Zij zijn de voorleeskampioenen van de gemeentelijke voorrondes. Meer dan 150 scholen in Drenthe hebben deelgenomen. De leerlingen hebben in de school- en gemeentelijke rondes voorgelezen aan klasgenootjes, familieleden en leerkrachten. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde.

Finalisten

Finalisten: 1. Stijn Kooij CKC De Kloostertuin, Assen, 2. Minke Holthuis Samenwerkingsschool De Schans, Een, 3. Ellen Bolhuis OBS ’t Eenspan, Emmen, 4. Lotte Sanders OBS De Dobbe, Gasselte, 5. Maila Moorrees OBS De Schuthoek, Hoogeveen, 6. Hajar El-Kahid PCBS koningin Beatrix, 7. Hannah Jakobs CBS De Bron, Nijensleek, 8. Aletta Bosm, CBS De Arendsvleugel, Ruinerwold, 9. Yosan Wegihu Teame CBS De Fontein, Sleen, 10. Lilian Derks Rehoboth basisschool, Valtermond, 11. Laura Westerbeek IKC De Zuiderenk, Wijster, 12. Linde Walvius OBS De Zeijer Hoogte, Zeijen.

De jury bestaat uit Annelies Bakelaar, bestuurder Biblionet Drenthe, Chris Vegter, schrijver en Ineke Heersma, leerkracht OBS commissaris Gaarlandt. De winnaar van de provinciale finale mag het op woensdag 22 mei opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen in de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Deze wordt gehouden in de schouwburg te Amstelveen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. Meer informatie is de vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl